Rode koel roerbakken

Één van de oudste koolsoorten is de rode kool. Rode kool is makkelijk klaar te maken en ook is het heel gezond. Je kunt een rode kool heel het jaar kopen. Je hebt verschillende soorten recepten voor rode kool, zoals een lekkere salade of rode kool als bijgerecht. In rode kool zit veel caloriearm in, er zitten zoals vitamine A, C en K erin. Een echte rode kool vind je pas na het bereiden van de rode kool. De paarse kleurstof verandert door de zuur in rood of roze. Rode kool is een groente dat heel gezond is voor je dagelijkse portie.

Schoonmaken

Je kunt een rode kool niet zomaar eten, je moet het eerst schoonmaken doe dit met lauw water. Hierna kun je de rode kool snijden of schaven ligt aan het gerecht dat je gaat bereiden. Begin met het verwijderen van de buitenste bladeren van de kool. Snij de bol in zes of 4 delen, gebruik hiervoor wel en scherpe mes. Snij de stronk aan de onderkant weg, de stronk kan je niet eten. Nadat je daarmee klaar ben ga je de zes of vier stukken die je in delen hebt gesneden fijnsnijden, je kunt het ook schaven (ligt aan wat je gaat maken). Waar je zeker moet opletten bij het snijden van de rodekool is dat je de kleurstof niet op je kleding krijgt, je kan het namelijk moeilijk wassen.

Ingrediënten

Wat heb je nodig hebt voor het bakken van rode kool?

  • 2 eetlepel olijfolie
  • Halve spitskool
  • 2 appels
  • 2 eetlepel mango chutney

Stappen

Schil en snij de ui in smalle dunne ringen. Snij de kool in dunne repen (fijngesneden). Schil de appel. Snij de appel in vier stukken, verwijder het klokhuis van de appel. Bak de ui in een kookpan met olie. Voeg er rode kool en appels erbij toe. Laat dit ongeveer 5 tot 10 minuten bakken. Voeg er mango en chutney erbij toe. Laat dit voor 1 of 2 minuten zo bakken, zodat de smaak in de rode kool kan komen.

Recept met kip en noten

Als je toch een ander recept wilt maken, probeer dan rode kool met kip en noten erin. Dit is een supercombinatie die je zeker wilt gaan eten. Wat heb je ervoor nodig?

  • Halve rode kool
  • Zwarte peper
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 limoen
  • Zeezout
  • Handje katjang pedis noten
  • Zonnebloemolie
  • 2 scharrel kipfilet
  • 1 ui
  • 2 eetlepel honing

Bereiden

Snij de rode kool in kleine dunnen stukjes, snij de ui helemaal fijn. Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Pak een kookpan en voeg er zonnebloemolie erin en verwarm het. Gooi hierin de kipfilet stukjes erin, voeg er peper en zout erbij toe. Haal de stukjes kip er nu uit de pan. Doe er nu rode kool en kurkuma erbij toe en laat dit even doorbakken. Doe de kip bij de rode kool in de pan, knijp 2 limoenen erbij toe. Voeg er honing erbij toe en als laatste kun je nootjes bij je gerecht toevoegen. Je gerecht is klaar om te kunnen eten.

Advertenties

Adverteerders